Trd ali mehek

Ubij ali umri. Trd ali mehak. Močnejši preživi. Življenje lahko živite samo na dva načina. Ko pride do problema, ste lahko jezni ali žalostni. Vmesne poti so meglene. Če ste jezni, boste problem napadli in ga usmrtili oziroma ga boste z jezo vsaj skušali usmrtiti. Če ste žalostni, se boste umikali problemu, toliko časa, da boste postali mehki, tako se boste umikali celo življenju in morda naredili samomor. Samo močnejši preživi.

Vas je strah? Buhuhu, vse ljudi je strah. Bodite trdi. 

Nimate sreče? Buhuhu, vsi ljudje imajo nesrečo. Bodite trdi.

Nimate volje? Buhuhu, vsi ljudje so brez volje. Bodite trdi.

Življenje je za vse težko. Za ene na enem področju, za druge na drugem. Buhuhu.

Šibki morajo umreti, takšna je naravna selekcija.

 

Obstaja ena dobra knjiga z naslovom ”KURCA GLEDA”. Ta knjiga govori o preprosti filozofiji: Ko vam gre nekaj narobe, rečite samo KURC GLEDA in te besede ponavljajte večkrat dnevno. Ta preprosta in praktična filozofija vam lahko reši življenje. Res, vse je tako preprosto. Ko naletite na problem in ko res nimate več volje, si rečite ”KURC GLEDA” in poizkusite ponovno. To je vse.

To je res vse.

Lažje reči kot storiti? 

Odvisno kako gledate. Če veliko razmišljate, se veliko pripravljate, se boste ujeli v svojih misli.

Če pa odhitite na delo in delate, bo lažje.

Življenje je težko. Zelo težko, ampak res zelo, zelo težko. Ni druge, kakor da ostanete trdi, ko pride do problema.

Trdi kot pištola.

Sploh če ste moški.

To je vaša funkcija.

 

J. Peterson je dobro rekel, kaj je odgovornost vsakega moškega: ODGOVORNOST. Biti odgovoren zase. Biti samostojen pri vsem. Znati se sam preživeti finančno, čustveno in na vseh ostalih področjih. Potem pa ta paket ponuditi še kom drugemu.

Nimate volje? Nihče je nima. V tem je skrivnost, ki vam je nihče ne pove. Vsi ljudje se prisiljujejo, da zjutraj vstanejo in gredo delat. V tem je skrivnost. Bolj kot se prisiljujete, bolj ste uspešni, bolj napredni, pa tudi bolj srečni in bolj priljubljeni. Vmes pa tudi uživate, saj je trdo delo posebna vrsta užitka. Če se prisili upirate in želite biti samo udobni, propadate, prav tako pa podzavestno hodite nazaj proti maternici iz katere ste že zdavnaj prišli ven zato, da bi se borili, saj samo močnejši preživijo.

Moderni, sprani vedeži govorijo neumnosti o tem, da mora imeti tudi moški čustva, vendar je to totalna neumnost. Moški tudi čuti, seveda, vendar mora dati v ospredje borbenost, trdnost, čustva pa na stran.

Če moški dela takrat kadar čuti, bo bil lenuh, nikakor ne bo odgovoren. Moški mora delati tudi takrat kadar tako ne čuti, v tem je vsa umetnost trdnosti.

Jeza je pomembno moško čustvo. Šele ko ste jezni, boste nekaj spremenili. Ko ste trdi.

Pri tem pa morate biti tudi zelo realni. Brez realni planov, ne boste uspešni.

Če je vožnja v naselju omejena na 50km/h, se ne vozite 95km/h, saj boste sicer lahko izgubili izpit. Mogoče ga ne boste izgubili takoj, a sčasoma ga boste izgubili. Pravila vam morda niso všeč a je** ga. Lahko pa se znajdete, tako kot se je en znanec znašel. Dobro je naštudiral zakone in naredil tako, da mu niso mogli izpita vzeti, čeprav bi po vseh kriterijih moral izgubiti izpit.

Pravila morate spoštovati in iz obstoječih pravil ustvariti svojo igro, ki deluje. Prilagajanja so potrebna.

Ta pravila veljajo za vsa področja življenja.

Če imate lastni posel, ki vam ne gre dovolj dobro, potem morate ugotoviti, kaj delate narobe in kaj je cena, ki jo morate plačati, kaj vse morate realno storiti in potem vse korake brez pritoževanja opravite. Da, življenje je težko. Bodite trdi.

Spomnim se zgodbe znanca iz tujine, ki je bil žrtev feminizma. Imel močne težave z ženskami, zato je nad njimi čisto obupal, želel pa si je otrok. Dolgo časa je iskal dobro žensko, ki bi dajala tradicionalne družinske vrednote na prvo mesto, pa je ni našel. Potem pa se je en dal odločil, da bo ubral obratno strategijo. Otroka bo naredil vsaki feministki, ki pride, nič ne bo izbiral. Že vnaprej bo preračunal, da bo ženska postala nemogoča, takrat jo bo pustil, otrok mu bo pripadal nekaj dni na mesec, ostale dni pa bo iskal drugo in drugi naredil otroka. V najslabšem primeru bi naredil petim ženskam pet otrok in tako bi vsak dan imel ob sebi otroka. Ni najboljši plan, ampak sprejel je realnost in se vključil v realnost. Rekel je: Ne moreš imeti vsega. V tem sistemu ženske z menoj delajo super na kratek rok, torej jih bom imel na kratek rok. Največ na svetu mi pomenijo otroci, zato bom imel otroke z večimi, ko bomo skupaj, se bomo dobro imeli. To je bil njegov plan, katerega je tudi zaupal svoji prvi partnerki. Na srečo pa je dobil tako dobro partnerko, da sta ostala skupaj in danes imata že štiri otroke.

Bistvo zgodbe? Borite se. Vedno obstaja rešitev. Zgornji plan mogoče ni najboljši, ampak je realen. Ljudje, ki verjamejo v pravljice in romantične zgodbe, propadejo, saj živimo v vojni, kjer je borba vsakodnevna stvar. Pravzaprav živimo v peklu, če človek prebere celo Sveto pismo. Ne živimo v nebesih. V peklu veljajo določene zakonitosti, ne morete imeti vsega. Malo počitka in veliko truda. Kdor išče počitek, bo propadal.

Življenje je za trdo delo in trd boj.

Vmes pride pa tudi veselje.

Zato pozabite na vse ljudi, ki vam lažejo, da bo enkrat lažje. Ne bo lažje. Težje bo. Vi morate postati močnejši.

Sveto pismo je knjiga o življenju ali smrti. Stalna borba. Stalna kri. Stalni mrtvi. Pa tudi živi.

Kje ste?

Zato pozabite na vse ljudi, ki vam lažejo, da bo enkrat lažje. Ne bo lažje. Težje bo. Vi morate postati močnejši.

Jutri boste vstali. Verjetno vam bo šlo vse narobe. Super. Recite si K**C gleda in poizkusite ponovno.

Vmes pa zaboli in stresne. Da, tukaj ste zato, da trpite. Bolj kot trpite, bolj ste uspešni.

No pain, no gain!

Če sprejmete, da je življenje trpljenje (kar tudi je) boste uživali, saj je resnica takšna, da uživate vedno, ko nekaj premaknete naprej.

Če pa iščete udobje in lažjo pot, boste vedno razočarani. Zato motivacija in motivatorji ne delujejo za dolgo. Resnica je, da je težko, zelo težko.

Mimogrede, ker sem prebral celo sveto pismo, vseh 66 knjig v dobrih 2 tednih, sem se odločil, da ga bom prebral še enkrat, bolj počasi. Zdaj vse skupaj bolj razumem in vidim nove detajle z drugimi očmi. Ugotovil sem, da je bilo vedno tako. Borba, borba. Samo borba. Borba za dobre in borba za slabe. S tem, da slabi, krivični, so na koncu izgubili, se jim je vse slabo vrnilo, dobri pa so se nekako izmazali in zaživeli dobro.

Ampak borba je bila za vse.

Pa še nekaj… v čem je smisel življenja, če pa bomo itak kmalu umrli? Smisel se je čim bolj razviti in gene predati naprej. Vmes pa dobro jesti, dobro piti in se v prostem času poveseliti. To je vse. Zakaj je smisel življenja se čim bolj razviti? Zato, ker je to želja vsakega posameznika. To je naša želja. Razvoj je pa vedno trdo delo.

Življenje je borba.

Življenje je za trdne.

Ne iščite nagrade.

Iščite borbo.

Borba da užitka.

Občasno tudi nagrado.

 

Avtor: Rudi Kirar, 4.2.2020

 

P.S.: Klin se s klinom zbija.