S to žensko bi se poročil danes

Ta vikend poteka največja poslovna konferenca na planetu v Las Vegasu. Karta je stala 25 000 DOLARJEV. Gre za res legendarni dogodek. Zakaj bi nekdo plačal toliko denarja samo za predavanje? Skrivnost bogatih. Ljubijo miselnost. Vedo, da je miselnost vse. Konferenco spremljam preko živega prenosa, naučil sem se res ogromno. Obnovil sem svoje prepričanje, da je miselnost vse. Revni imajo revno miselnost. Razmišljajo, kako bi čim manj dali in čim več dobili. Bogati razmišljajo, kako bi čim več dali, čim večim ljudem pomagali. Revni si želijo čim več denarja. Bogati si želijo svobode. Revni vidijo denar v denarnici. Bogati vidijo denar v znanju, v idejah, v miselnosti, v prodaji.

Think big. Odgovorite si na vprašanje: Kako lahko za 10X povečate vaš uspeh na vseh področjih še danes?

Z eno akcijo, lahko danes povečate vaše rezultate za 10X, če le storite to akcijo.

Za začetek naj vam povem, kdaj sem bil jaz reven v glavi. Takrat, ko sem sovražil ljudi, ko sem sovražil sebe. Šele ko sem pričel delati vaje, s katerimi sem izboljšal svojo samopodobo, sem lahko vstopil v dimenzijo razmišljanja bogatih.

Danes imam rad vse ljudi. Vsi smo dobri. Vsi smo eno. Vsi rabimo malce pomoči. Pomagajmo si med seboj čim več. V zameno pa pričakujmo plačilo. Seveda. Saj cenimo svoj čas in prispevek.

Bogati so večinoma sami oziroma se družijo samo s tistimi, s katerimi imajo iste cilje. Če se družijo z ostalimi, postanejo hitro revni, saj je negativna miselnost najbolj škodljiva droga na planetu. Tisti prijatelji, ki so zelo prijateljski do tebe, so vaši največji sovražniki, kot je dejal eden izmed predavateljev, ki je učil tudi Michaela Jordana. Mimogrede, 3 leta je delal brezplačno! Kot sem dejal, bogati so osredotočeni na dajanje. Ko je dobil prvi ček od Michaela Jordana po 3 letih je celoten denar dal svojim staršem. Legendarno. Neverjetno, a resnično. To dimenzijo lahko razumete samo, če imate miselnost bogatih.

Zakaj bi dajali in nič vzeli zase? Seveda, vzamete zase, ampak predvsem ste usmerjeni v dajanje, da planet postane vsaj malce boljši zaradi vašega prispevka. V tem se skriva ključ do sreče, izpolnitve in tudi notranjega ter zunanjega bogastva.

Gre za eno izmed največjih skrivnosti, ki jo večina populacije nikakor ne želi razumeti.

Delo osrečuje, če imate poslanstvo, da pomagate drugim.

Steven Spielberg, eden izmed največjih režiserjev z zgodovini Hollywooda, živi v majhni leseni baraki zato, da lahko živi in ustvarja cele dneve. Seveda ima nekje verjetno tudi kakšno vilo, ampak ni bistvo v vili. Bistvo je v ustvarjanju. Želi si prispevati, čeprav mu ni potrebno. Šele s prispevanjem drugim, zares duhovno polno vstopimo v to fizično materijo, kateri pravimo življenje na planetu Zemlja.

Človek je v službi 70% življenja v službi ali pa razmišlja o službi. Če ne razreši vzorcev glede službe, je revež večino življenja. Dajanje drugim ga lahko reši.

S takšno žensko bi se poročil danes.

Grant Cardone je poročen z Eleno Cardone, ko sem slišal njeno predavanje, sem bil naravnost očaran, dejala je takole:

Ženske, podpirajte svojega moškega. Podpirajte svojega moškega. Mošk so delikatna bitja. Dajte mu smisel. Boril se bo za vas do smrti. Ko pride domov ves potolčen, ga pokrpajte, negujte, ozdravite. Nato pa ga pošljite nazaj v boj.

Z možem ustvarita prek 100 milijonov letnega prihodka, v nepremičnina imata preko 1 milijardo. Zadnjič mu je dejala, da se ji ena parcela še posebej dopade. Rekel ji je: Elena, ampak ta parcela ni naprodaj. Odgovorila mu je: Grant, nisem si mislila, da bo tole prišlo iz tvojih ust. Verjamem vate, da boš našel rešitev.

Zaradi njenega navdiha je Grant danes ustvaril imperij.

Med zares bogatimi ni feminizma. Zato so takšne konference odlična priložnost za spoznavanje dobrih žensk za tiste, ki so kreativni. Spremeniti revnega po srcu v bogatega je praktično nemogoča naloga. Spremeniti ne moremo nikogar. Razmišljajte raje, kje lahko najdete ljudi, ki so bogati po srcu. Tisti vas bodo navdihovali, da ustvarite nemogoče.

Predavatelj, ki je učil tudi Michaela Jordana, je govoril zelo pomembne stvari:

 1. Najdite užitek v detajlih. Ker se hudič skriva v detajlih, se morate čim več ukvarjati z detajli.
 2. Uspeh ustvarja distanco med ljudmi. Če bodo živeli v vili z bazenom, boste vibrirali s specifično energijo, zato boste morali ostati zvesti samo enemu viru, sicer boste padli nazaj med revne v glavi.
 3. Vsakdo ima svojo temno stran. Spoprijateljite se z njo.
 4. Think twice, before you gie a fuck. Razmislite dvakrat, preden vam je mar za nekaj. Večina ljudem niste pomembni, čeprav kažejo, da ste jim pomembni.
 5. Have a ”Fuck You” moment. Imejte ”Jebi se” moment, ko vam enostavno ni mar za nič, razen za vaše sanje in nadaljujte svojo pot.
 6. Vaš prijatelj, ki je zelo prijateljski z vami, ni vaš prijatelj. Pravi prijatelj, vam bo vsak dan povedal, kjer ste storili napako in kje se lahko še izboljšate. To je pravi prijatelj, ki bo iz vas naredil boljšega človeka. Takšnih je malo. Pa tudi takšni imajo malo prijateljev. Ta predavatelj je rekel, da ima malo prijateljev, ker on jasno kritizira napake vsakogar. To pa reveži spet ne marajo.
 7. Ko postane nekaj pretežko, vztrajajte, sicer ne boste nikoli nič imeli.
 8. Imejte enega mentorja, zaupajte enemu mentorju, da vas bo popeljal nekam. Ne menjajte mentorju, vztrajajte z enim. Mentorja potrebujete.
 9. Delo je vedno bedno, zato hrepenite po končnemu cilju močno, močno.
 10. Najbolj uspešni imajo najmanjši krog prijateljev. Prijateljstva so precenjena. Sami ste v tej igri. Partiji so precenjeni. Dosti bolj boste uživali, če preberete kako dobro knjigo ali se lotite kakega novega projekta, ki bo zapolnil vašo dušo in kreativnost.
 11. Prijatelji vas bodo VEDNO želeli spraviti dol. O tem se premalo govori, ampak gre za kulturni program, ki ga lahko potrdi tudi znanost. Prijatelji vas bodo VEDNO želeli spraviti dol, ker če boste vi 10X bolj uspešni, potem vedo, da vas bodo izgubili. Ne boste se mogli več pogovarjati o sorodnih temah, enostavno vam ne bo več mar, če boste 10X zrasli. Zato je cena uspeha zapustitev vseh prijateljev.
 12. Ne proslavljajte uspeha preveč, saj je vedno priložnost za napredek in napredek te resnično osrečuje.
 13. Zanašajte se SAMO nase, sicer ste v zablodi.
 14. Formula, kako najhitreje zaključiti prepir s komerkoli? Ne opravičujte se. To nikomur ne koristi. Če ste zajebali, priznajte in pojdite takoj popraviti. Ne izgubljajte časa s pogovori. Kar je bilo, je bilo. Samo delo ustvari rešitev.

 

Fokus v eno smer. 

Zdaj pa še nekaj miselnosti o prodaji. Govori Grant Cardone:

Ne marate prodaje? Super. Tudi jaz ne. Pravzaprav sploh ne poznam nikogar, ki bi maral prodajo. Jaz bi si želel, da bi imel produkt in bi ljudje kar sami prišli do mene, ampak tako življenje žal ne funkcionira. Vsako karto na tej konferenci sem moral prodati. Kolikokrat tedensko vas kontaktiramo? Prek telefona? Prek sms-sov? Prek Youtube-a? Prek Facebook-a? Prek vseh ostalih kanalov.

Naučil vas bom vse, kar morate vedeti o prodaji.

 1. Nihče ne mara prodaje.
 2. Ne uporabljajte trikov. Zgolj povejte, kaj prodajate, povejte ceno, povejte naj kupit zdaj. To je vse.
 3. Očetove zadnje besede so bile: Prodaja ti lahko uresniči vse tvoje sanje.
 4. Ti vidiš zavrnitve, jaz vidim prihodke.
 5. Ti vidiš provizijo, nevarno službo, jaz vidim pomoč ljudem, bogastvo.
 6. Ti vidiš posiljevanje, jaz vidim brezplačni marketing.

 

Kako obogateti?

Just make contacts. Samo kontaktiraj ljudi.

Selling is contact sport. Prodaja je šport kontaktov.

Če želiš prodati več…

 1. Kontaktiraj več ljudi.
 2. Izboljšaj scenarij pogovora.

Formula prodaje:

 1. To je moj produkt.
 2. To je moja cena.
 3. Kupi zdaj.

Ne razmišljaj o trikih prodaje, niti ne rabiš biti dober v prodaji, samo kontaktiraj dovolj ljudi in jim jasno povej kaj imaš, kakšna je cena in kako lahko kupijo zdaj.

Potrebujete ljudi, ki imajo:

 1. Dovolj denarja, da kupijo vaš izdelek.
 2. Se lahko sami odločajo
 3. Jih produkt zanima.
 4. So pripravljeni poslušati.

Četudi jim date na začetku nekaj BREZPLAČNO ali skoraj BREZPLAČNO, je to samo vstopna točka. Kasneje bodo kupili več

Prva ponudba mora biti predobra, da bi bila resnična, čeprav je nesramno ugodna, pomembno je, da pridobite pozornost.

Prodaja mora biti enostavna, neumna. Ne komplicirajte. Na kratko povejte.

Povejte čim večim ljudem. Prodaja je igra številk.

Kako poteka delovnik bogatih?

 1. Miselnost
 2. Ideja
 3. Prodaja
 4. Uživanje

Če ne zavarujete vaše miselnosti, boste izgubili vse.

Mnogo revnih v srcu ne bi nikoli plačali 25 000 DOLARJEV za predavanje. Mnogi so si denar sposodili, da so lahko prišli na predavanje, ker cenijo znanje, ker cenijo miselnost, ki jo bodo izpopolnili. Ker imajo ego nizko in otroška pričakovanja visoko. Želijo si živeti svoje sanje. Želijo si slišati kruto resnico o sanjah, pasti, se pobrati in doseči svoje sanje vseeno.

Bogastvo da človeku svobodo na vse možne načine. Mnogi, ki imajo družinski posel, imajo to čast, da se družijo samo v svojih krogih. Ne rabijo se voziti v službo nekam med neznance, ampak celotno bogastvo ostane v družini, če držijo skupaj. Imajo svobodo, da živijo kjerkoli na planetu, lahko potujejo kamorkoli, kadarkoli po celem planetu. Imajo svobodo, kdaj delajo, koliko delajo, kako delajo, sčasoma lahko izbirajo projekte, ki so jim bolj pisani na kožo, sčasoma lahko zaposlijo druge, da opravijo težja opravila. Svobodo, kjer lahko osebno rastejo v praksi. Svobodo, kjer dosegajo svoje poslanstvo in ne poslanstvo zunanjega podjetja. Svobodo učenja, napredka, razvoja, igre, kreativnosti in še mnogo, mnogo več, a samo v primeru, da imate pravo miselnost, sicer je lastni posel za vas lahko živi pekel.

Če delate posel zato, da bi hitreje in lažje prišli do denarja, boste razočarani. Mnoge ženske, ki dobijo podjetnika zato, ker mislijo, da jim bo s podjetniki bolj luštno, uničijo svoje sanje, če pa je podjetnik nestabilen, uniči tudi lastne sanje. Podjetništvo ni nič drugega, kot uresničevanje lastnega potenciala, prodaja lastnega potenciala in širjenje lastne kreativnosti. Gre za ustvarjanje in ne za lenobo. 

Mnogi fantje odprejo podjetje zato, da bodo postali bolj popularni na vasi, a takšen posel je obsojen na propad. Ljubite osebno rast, razvoj, doživljenjsko rast in po duši ste podjetnik…četudi vam kdaj ne gre dobro, se boste lahko kmalu postavili na noge, ČE boste veliko v osami in ČE se boste družili le z visokimi vibracijami, ki rade ustvarjajo.

Nizke vibracije bodo vedno želele kaj vzeti od visokih vibracij, zato pametni svojo vibracijo zaščitijo.

Vidite, bogastvo je samo miselnost. Film The Secret in podobni, vam govorijo samo 1. korak, ki je ideja, vizija. 2. korak je prodaja. O tem se ne govori na komercialnih dogodkih osebne rasti, saj tega reveži ne bi kupovali. Udeležite se dogodka za 25 000 DOLARJEV, kjer vam bodo na dolgo in široko povedali, da vzemite v roke telefon in pokličite vašo naslednjo stranko. Dobesedno je vzel v roke telefon tudi Grant Cardone in poklical eno naključno stranko po telefonu pred tisočimi ljudmi. Nato pa so mogli to narediti tudi oni. Za zabavo? Ker je to edina, edina, edina pot do nadpovprečnega uspeha.

Prodaja = Profesionalno dajanje.

Ker pa morate biti na visoki vibraciji in ste veliko časa izpostavljeni nizki vibraciji, potrebujete narediti vse, da ste na čim višji vibraciji, kjer se počutite odlično in komaj čakate, da čim več dajete drugim, pa čeprav morate plačati 25 000 DOLARJEV za to, da poslušate predavatelje. Priznam, vzdušje, kakor sem videl, je bilo res fantastično. Bolj podobno koncertu, kakor pa poslovni konferenci. Na enem dogodku je rapal tudi Snoop Dogg.

Vsaka negativna informacija, ki jo slišite o dajanju, vam odvzame kvaliteto življenja.

Večina ljudi ni na tako visoki vibraciji, da bi kaj dala drugim, razmišljajo samo za lastno preživetje. Ko preživijo, pa si želijo še kakšen dopust in to je vse, ampak to je nivo revnih, povprečnih, ki večino časa življenja trpijo. Ko bi uživali v službi, bi bilo to super, ampak dejansko trpijo.

Zato je bogastvo nujno za vse tiste, ki med revnimi ne uživajo.

Obstajajo nebesa.

Nebesa = Bogata miselnost

Nikakor pa ne razmišljajte samo o denarju. Razmišljajte, ali ste danes preživeli fantastičen dan? Ali ste uživali večino dneva? Če je vaš odgovor DA, potem ste bogati. Dodajte temu še dodatni denar in krog bogastva je sklenjen.

Imejte growth mindset in ne fixed mindset.

Danes je zadnji dan novembra. Leto 2019 se počasi približuje koncu. Zelo sem zadovoljen z izkušnjami, ki sem jih dobil v tem letu. Bile so težke in naporne, a sem zelo hvaležen, da sem jih prestal. Naučil sem se ogromno. To je pravo bogastvo. Naučil sem se proaktivnosti, odločitev, spoštovanja, samostojnosti, nenavezanosti, odgovornosti in hvaležnosti. Živel na različnih najlepših lokacijah, vsepovsod mi je bilo res lepo, dal sem od sebe maksimum. Pot je bila težka, a bogata z izkušnjami. Danes sem v najboljši mentalni in fizični formi, kot sem kadarkoli bil. Večino dneva uživam. Večino dneva delam to, v čemer uživam. Imam veliko energije za ustvarjanje. V naslednjih tednih pričakujem velik premik, tujino, karkoli bom že ustvari, bom zelo zadovoljen. Mislim, da je to veliko bogastvo.

Bogata miselnost vam lahko ustvarja bogat vsakdan kjerkoli ste.

Avtor: Rudi Kirar, 30.11.2019