Resnica o obstoju

Mnogi se sprašujejo o obstoju in smislu življenja. Mnoge duhovne mojstre sem tudi sam zasledoval na internetu. Ugotovil sem, da vsi govorijo laži zato, da prodajajo svoje izdelke ali svojo slavo. Tisti, ki govori resnico o obstoju ne more imeti veliko sledilcev, saj resnice ljudje ne želijo slišati. Mnogi duhovni mojstri povedo marsikaj modrega, vendar človek nikoli ne odkrije resnice in ne najde trajnega notranjega miru.

Resnica je enostavna. Resnica vas bo osvobodila. Resnica je, da živite v peklu. Vse okoli vas je pekel, vse trgovine, država, mediji, vse nenaravno, kar je delo človeških rok, vsi voditelji, ki si izmišljujejo človeške zakone in človeška pravila, da bi vas zasužnjili in odpeljali stran od naravnega.

svet 2

Resnica je, da so nebesa, ko poslušate sebe, odprete svoje srce, poslušate svoje srce, svojo vest, svoj glas v sebi in sledite temu. Nebesa so, ko ne iščete več potrditev iz zunanjega sveta, ko se odpoveste zunanjemu svetu in ustvarjate le svoj svet s svojimi, naravnimi pravili. Resnica je, da si želite preživeti in reproducirati ter skrbeti za svojo družinico, sicer pa čim več uživati, se sproščati, tako kot to počno vse živali, kadar ne lovijo za preživetje ali kadar se ne reproducirajo ali kadar ne skrbijo za svoje mladiče. To je naravno.

svet 3

Vse ostalo je umetno, hudič, skušnjava, kar poraja nemir. Od šolskega sistema, do služb, do vsega ostalega, sistemskega.

No, in kako naj človek od tega zasluži? Ne more. Če govori resnico, ne more od tega služiti. Ampak resnica osvobaja, zgodbice pa so morda prijetne za poslušanje, vendar človeka zasužnjijo še bolj.

Moderni guruji radi govorijo o sedanjem trenutku, o meditaciji, o jogi, vse te stvari so dobra orodja, a vas ne bodo osvobodila, če ne spoznate cele resnice. Resnica je, da sta del narave in to je vse. Ko ste v naravi, ste srečni. Ko ste v mestu, ste nesrečni. Morda ste evforični, vendar to ni srečna in notranji mir.

Opazil sem, da spet postajajo moderni psihedeliki. Včasih sem mislil, da so psihedeliki pot do spoznanja resnice. Danes me to ne zanima. Tudi živali ne jedo nobenih stvari, da bi spoznale resnico o sebi. Nikakor si ne želimo priznati, da smo zgolj košček narave in si želimo na vse pretege častiti zunanje bogove, od medijev, do blišča in glamurja, do tehnologije, vse to je mrtvo, vse to vodi v smrt, podzemlje, pekel, o čemer zelo jasno piše Sveto pismo.

Življenje je, ko poslušate svoj notranji glas. Ta glas velikokrat govori popolnoma drugače od vsega, kar govori civilizacija, a potrebno si je zapomniti, da nobena civilizacija ne dela tako, da bi bil človek svoboden, ampak suženj. Civilizacija NE more obstajati, če v njej ni večina sužnjev. Tako je vedno bilo in tako vedno bo. Kdor pa živi po svoje, razmišlja po svoje, ne časti zunanjih dobrin, najde notranji mir v hipu. 

To je surova resnica. Nič drugega ne bo obstaja. Čeprav bi lahko kdo rekel, da je to omejujoče prepričanje, pa naj bo v očeh sužnja. Svoboden je ponižen in ne rabi biti velik. To ga osvobaja. Pa še mnogo drugih stvari o katerih piše Sveto pismo.

Žal je cerkev tudi to dragoceno znanje spreobrnila v zavajanje, kar je bilo za pričakovati, zato je potrebno knjigo brati brez posrednikov.

Cerkev dela isto kakor država ali pa zvezdniki. Želijo povedati, da je Bog nekje zunaj človeka, da so zakoni nekje zunaj, da je raj nekje pri njih. 

V resnici pa je človek božji. Že to, da živi in diha in razmišlja s svojo glavo, je dovolj. Samo zato, ker so mu drugi povedali, da to ni dovolj, je pričel dvomiti vase. Vidite, dosegate nekaj, ker so vam drugi rekli, da to, kar ste, ni dovolj. Ustvarili so zakone, pravila in obrede, ki so vam odvzeli občutek, da bi poslušali svoja notranja pravila, svoj instinkt. Kažejo vam zvezdnike, ki so nekakšen zgled (maliki) in katere častite in želite biti podobni tem. Vse to je laž in zavajanje, da bi celo življenje častili smrt, neresnično, prazno, lažno – vladavina pa se vam smeji.

Obstoj je zelo enostaven. To, kar ste v tem trenutku, to je to.

Smisel življenja je zelo enostaven. Poslušajte glas srca. Karkoli naredite je dobro.

Predvsem pa dobro jejte, dobro pijte in se radostite. To je največ, kar lahko storite, kakor piše v Svetem pismu.

Vidite, kako je vse preprosto? 

Ampak nekdo vas je prepričal (mamun, hudič) da to ni dovolj (skušnjava) in zato vas je zmedel in vas zmede vsak dan. Od tod nemir. Samo od tod.

Ali ni človek rojen zato, da postane zvezdnik? Ti zvezdniki so postavljeni zato, da zmedejo ljudi. Nihče od višjih zvezdnikov na to mesto ni prišel z organskim delom, ampak so ga tja postavili oni, strici iz ozadja. Vse to je možno tudi raziskati in dokazati.

Snoop Dog, ki naj bi bil strašen raper in ki naj bi imel polno žensk, je v resnici z eno žensko že od svojega šestnajstega leta. Nikoli ni imel druge ženske. No, vidite. Vse je igra. Vse je laž, kateri verjame večina sveta. Bolj kot verjamete lažem, bolj ste nemirni, čeprav cele dneve meditirate. Tudi ti mojstri trosijo laži oziroma povedo le delno resnico.

A moraš iti na tečaj meditacije? Ne, usedeš se in poslušaš svoj dih. V čem je kakšna umetnost? To je vse. To instinktivno ve vsak človek. Zakaj je potrebno zopet gledati gor v nekega guruja, ki pove še tisoč nepotrebnih zgodbic? 

Ali moraš spremljati, katera hrana je dobra? Preizkušaj hrano in vidi sam, po kateri hrani se počutiš dobro in po kateri ne.

Skratka, razmišljajte s svojo glavo na vseh področjih. Vse je zelo, zelo enostavno, ČE opustite potrebo po dokazovanju sosedom in ostalim, kar vam bo prineslo le nemir in nepotreben napor in potem objokovanje, saj boste mrtvi na zemlji. 

Sveto pismo govori o živih in mrtvih pri čemer mrtvi poveličujejo zunanje, živi pa poveličujejo GOSPODA v sebi, notranji glas srca, ki je v osnovi dober, pošten, pravičen, miren, srčen.

Tako preprosto?

Da.

svet 4

Nič mističnega. 

Nič zmedenega.

Nič dokazovanja.

Nič sojenja.

Nič slave.

… v tem je največja slava.

Samo ne poslušajte kače, ampak sebe :)

… v tem je največja slava.

Adam in Eva nista vedela, da sta naga, dokler jima ni hudič tega povedal.

Tudi vi niste vedeli, da je kaj narobe z vami, dokler niste v medijih videli podobe zvezdnikov in zvezdnic, ki so vam govorili, da so oni boljši od vas in ste jih pričeli častiti. Vidite, kako je vse neumno in zlagano?

Kdor hoče živeti, bo živel, kdor pa bo prodal dušo hudiču, bo mrtev hodil naokoli in plačeval kazen trpljenja, vsak dan.

Še nekaj naključnih besed iz Svetega pisma: 

 

Jezus rekel Petru: »Spravi meč v nožnico! Ali naj ne izpijem keliha, ki mi ga je dal Oče? 

Tisti dan boste spoznali, da sem jaz v Očetu in vi v meni in jaz v vas. 2

Če sem torej jaz, Gospod in Učitelj, vam umil noge, ste tudi vi dolžni drug drugemu umivati noge.

Vendar jih je bilo tudi med voditelji mnogo, ki so začeli verovati vanj, toda zaradi farizejev tega niso priznavali, da jih ne bi izobčili iz shodnice. 43 Bolj so namreč ljubili človeško slavo kakor Božjo slavo.

Ali ni zapisano v vaši postavi: Jaz sem rekel: bogovi ste.

Za sodbo sem prišel na ta svet, da bi videli tisti, ki ne vidijo, in oslepeli tisti, ki vidijo.«

Kdor pa Boga časti in uresničuje njegovo voljo, tega usliši.

Jaz govorim, kar sem videl pri Očetu, vi pa delate, kar ste slišali pri svojem očetu.«

Jezus jim je tedaj rekel: »Ko boste povzdignili Sina človekovega, boste spoznali, da jaz sem in da ničesar ne delam sam od sebe, ampak govorim to, kar me je naučil Oče. 29 On, ki me je poslal, je z menoj. Ni me pustil samega, kajti jaz vedno delam to, kar je všeč njemu.« 30 Ko je to govoril, so mnogi začeli verovati vanj

 »Tudi jaz te ne obsojam. Pojdi in odslej ne gréši več!

Kdor govori sam od sebe, išče svojo slavo, kdor pa išče slavo tistega, ki ga je poslal, je resničen in v njem ni krivice

Jezus jim je tedaj dejal: »Moj čas še ni prišel. Vaš čas pa je vedno pripravljen. 7 Vas svet ne more sovražiti, mene pa sovraži, ker pričujem o njem, da so njegova dela hudobna

Božje delo je to, da verujete v tistega, ki ga je on poslal.

Kako bi mogli verovati vi, ki sprejemate slavo drug od drugega in ne iščete slave od edinega Boga?

30 Jaz sam od sebe ne morem ničesar storiti: kakor slišim, sodim, in moja sodba je pravična, ker ne iščem svoje volje, ampak voljo tistega, ki me je poslal.«

Zato so si Judje še bolj prizadevali, da bi ga umorili, ker ni samo kršil soboto, ampak je tudi Boga imenoval za svojega Očeta in se tako delal enakega Bogu.

Moja hrana je, da uresničim voljo tistega, ki me je poslal, in dokončam njegovo delo. 

9 Jezus jim je odgovoril in rekel: »Podrite ta tempelj in v treh dneh ga bom postavil.« 20 Judje so tedaj rekli: »Šestinštirideset let so zidali ta tempelj, ti pa ga boš postavil v treh dneh?« 21 On pa je govoril o templju svojega telesa. 22 Ko je bil obujen od mrtvih, so se njegovi učenci spomnili, da je govoril o tem, in verovali so Pismu in besedi, ki jo je rekel Jezus.

Ne delajte si s tem skrbi! 30 Vse to namreč iščejo narodi sveta.

Povem vam: Če ne bo vstal in mu dal zato, ker je njegov prijatelj, bo zaradi njegove nadležnosti vstal in mu dal, kolikor potrebuje. 9 Tudi jaz vam pravim: Prosíte in vam bo dano! Iščite in boste našli! Trkajte in se vam bo odprlo! 10 Kajti vsak, kdor prosi, prejme; in kdor išče, najde; in kdor trka, se mu bo odprlo. 11 Ali je med vami oče, ki bo dal svojemu sinu kačo, če ga bo prosil za ribo?

Oni je dejal: »Tisti, ki mu je izkazal usmiljenje.« In Jezus mu je rekel: »Pojdi in ti delaj prav tako!«

Jezus pa mu je dejal: »Nihče, kdor položi roko na plug in se ozira nazaj, ni primeren za Božje kraljestvo.«

 Avtor: Rudi Kirar, 31.1.2020