Pomagajte ženskam

Pred časom smo delali anketo v Ljubljani in spraševali mnoge ženske o tem, kako se jim zdijo zakoni o enakopravnosti in kako se jim zdijo programi, ki pomagajo ženskam. Nobena, s poudarkom NOBENA ženska v praksi ni prejela nobene konkretne pomoči, zgolj obljube. Vse, s poudarkom VSE so v anonimni anketi izrazile tako ali drugače, da so osamljene in zdolgočasene na smrt (tiste, ki nimajo dolgoročnega odnosa). Zakaj? Na kratko. Ženske so zelo sledljiva bitja in hitro sledijo visoki avtoriteti. Odkar je visoka avtoriteta država oziroma moderna družba, ženska sledi tej visoki avtoriteti, ki jo uči neodvisnosti, samostojnosti, enakopravnosti in dominantnosti. Nihče pa tej ženski ne pove resnice, da jo lahko iskreno osreči samo moški. Najboljšega moškega pa lahko privlači najkasneje do svojega 25 leta. Kasneje njena vrednost z vsakim letom drastično pada, če ni v dolgoročnem odnosu. Seveda lahko dobi beta dolgočasnega samca, a živi v iluziji, da lahko še vedno spozna tako kvalitetnega samca, kot v preteklosti. Še več, s tistim ni bila zadovoljna, zato bi si kasneje želela spoznati boljšega, kar je totalna iluzija. Zdrava kmečka logika uči, da kvalitetni samci osvajajo samo mlade punce, mogoče do 23 leta, največ do 25 leta.

Kdo je kvaliteten samec? Tisti, ki je samozavesten, samozadosten, zanimiv, ki življenje posveti osebni rasti, zato živi zelo zanimivo. Takšnih je zelo malo.

Ta pomoč ne velja za vse ženske. Ene so zelo pametne. Te so redke. Te so v svoji rosni mladosti podarile cvet enemu moškemu, z njim ustvarile družino, ga podpirale, ga naredile bolj samozavestnega, z njim zdržale v dobrem in slabem. Te ženske živijo na kratek in dolgi rok zelo dobro.

Mnoge ženske danes uničujejo samozavest moškemu, dejansko ga uničujejo na vseh področjih. Na nek način ga s tem testirajo, kar je boljše, saj s temi testi postaja močnejši, na drug način pa si delajo medvedjo uslugo. Mnoge moškega uničujejo tudi zato, ker same tako nesamozavestne, da si želijo na podzavestni ravni moškega narediti šibkega zato, da bo ostal z njimi in prestrašen naredil vse, kar si bodo želele. Zveni noro, a če pogledate naokoli, vidite, da se dogaja ravno to.

Ene so raje same. Miselnost, da ženska lahko bolj kvalitetno živi sama, ji popolnoma uniči življenje. Morda se v mladosti zamoti s svojimi projekti ali s prijateljicami in prijatelji, kasneje pa postaja čedalje bolj nezadovoljna in prične iskati princa na belem koncu. Ker ga ne najde, se sprašuje, kam so odšli vsi dobri moški? Nikamor niso odšli. Osvajajo mlade punce. Pametne ženske bi morale raziskovati tole.

Moški postane šele po tridesetem odrasel, močan in pameten. Mogoče šele po petintridesetem in vse do petdesetega leta lahko privlači mlade punce oziroma jih šele takrat lahko sploh privlači. Prej je preveč otročji.

Kaj pa punca po petindvajsetem letu? Njena cena močno pade, če ni osvojila moškega. Ne pomagajo niti kreme, niti lepotne operacije, niti slava ali denar. Mlado meso diši drugače. Plus tega, da je ženska kmalu čustveno popolnoma uničena, če je imela vsaj eno srčno vezo, ki ji ni uspela. Pa da ne bo pomote. Starejše ženske, ki imajo enega samca že od mladosti, so čudovite in vsak pameten moški bi raje imel starejšo žensko, ki je mati njegovih otrok, s katero si delita tudi ljubeč odnos. Zagotovo. V tem primeru je starost nekaj lepega.

Zakaj zveze v večini ne uspejo? V veliki večini ne uspejo zaradi vojne med spoloma. Moški je naučen, naj bo nepomembna copatka. Ženska je naučena, da lahko dobi več in da ni nikoli zadovoljna s trenutnim samcem oziroma misli, da bi sama živela boljše. Kakorkoli. Zato samca pusti ali pa jo on pusti. Ona postane za celo življenje uničena, čeprav si tega sprva ne prizna. On pa obupa ali pa odhiti naprej k naslednji še lažje in še hitreje, saj ima še več izkušenj in zato še lažje dobi novo.

Moški se stara kot vino. Ženska se stara kot sir.

Moški bi se morali zavedati svoje vrednosti in svoje prednosti s staranjem. Mnogi se po uničeni zvezi zapustijo in obupajo. S tem naredijo veliko slabega zase in za družbo. Ker družba potrebuje močne moške zdaj bolj kot kadarkoli prej. Moški bi se moral po razhodu pobrati, skušati pomagati bivši osebi, prav tako pa bi moral dobiti novo žensko. Zakaj čim hitreje novo? Zato, ker je to moška naloga. Moški je srečen, če lovi vedno boljše samice ali pa če skrbi za obstoječo samico. Če ni zaželen, bi se moral pobrati in iti naprej. To je njegova evolucijska naloga.

Kako to naredi? Tako, da se navadi trpeti, trpljenje je del moškosti, vlaga vase, postaja boljši, karakterno, fizično, na vseh področjih. Najde naslednji nivo napredka in naslednji nivo podari naslednji samici. To je naravni tok evolucija.

Pravzaprav bi bil bolj naraven tok takšen, da bi se ženska in moški združila, ter ostala skupaj, ter skupaj kaj ustvarila, otroke, dom, družino in še kaj ter se skupaj postarala. Ampak ker živimo v obdobju feminizma, je potrebno pomagati ženskam in šibkejšim na različne načine. Čeprav so moški na prvi pogled osovraženi, so globoko, globoko, pri vsaki ženski zelo, zelo pomembni in potrebni. Vsaka ženska si bolj kot vse na tem planetu želi nežnosti, objema in iskrenega dotika. To lahko dobi samo od moškega, ki jo ima res rad v srce in ne moškega, ki je tako prestrašen samote, da ji bo ugajal in naredil, karkoli bo rekla. Zato so alfa moški, ki so sposobni neodvisnosti tako zelo redki in tako zelo pomembni. Moški so zelo pomembni in prav je, da delajo lepo s svojimi ženami. Prav tako pa morajo zahtevati, da žena lepo dela z njimi, sicer morajo iti naprej k naslednji. Zagotovo. To je moška naloga. Ustvariti čim boljšo družino, čim boljše pogoje, s čim bolj zdravo, lepo in skrbno samico, ki bo poskrbela zanj in za otroke. Dokler ne bo ustvaril tega, ne bo srečen. V današnjem obdobju gre za dolgoročen projekt. Vmes so trpljenja, a nenavezanost oz. osebna rast moškemu stojita ob strani.

Kako torej pomagati ženskam? Tako, da jim večkrat povemo resnico. Resnica je naj se držijo moškega, ki ga imajo oziroma naj si čim hitreje najdejo novega moškega, ne gledajo levo ali desno, ampak vztrajajo z njim. Tako bodo dobile optimalno največ in živele najboljše v tej tretji svetovni vojni, ki se ji reče vojna spolov. Lahko živijo pravljico, a za ustvarjanje pravljice imajo zelo malo časa. Če so starejše od 25 leta naj se sprijaznijo s tem, kar lahko v tem trenutku dobijo, saj bodo z vsakim letom dobile slabše.

Moški lahko ženski prav tako pomaga z odhodom. Vsaj malo. Moški mora biti toliko močan, da pusti žensko, ki je ekstremno nespoštljiva do njega. Žal je to nujni korak, ki ga mora vsak samostojen moški opraviti, sicer ni samostojen, če si ne upa biti en čas sam. Z odhodom ženski pokaže, da mora lepo delati z moškim, zato bo bila pri naslednjem moškemu intuitivno bolj previdna.

Moški pomaga ženskam tako, da po razhodu postane boljši in spozna novo žensko. Moški je lovec. Ne sme se poleniti. Lov je nujna in stalna veščina. Lov je težka veščina, a je nujno pomembna, saj z lovom postane močnejši, nenavezan, samostojen, neodvisen, dominanten.

Še bolj bi ženskam pomagali tako, da bi bolj javno govorili o resnicah, a je v tem času govoriti takšno resnico označeno kot seksistično ali kot nekaj negativnega. Dejansko pa je tako hudo, ker na milijarde žensk po celem planetu trpijo. Kdo jim bo pomagal? Kako se bodo postarale?

Od 25 leta do 80 leta je dolgo in smrtno dolgočasno in žalostno obdobje… res žalostno…. samo predstavljajte si, kako je to hudo…

V vsakem primeru pa bodo močni moški rešili vsaj nekaj žensk. Prav je, da si pomagamo med seboj. Tako majhni smo. Vsi delamo napake, a po naravni poti smo skupaj boljši in srečnejši, zato je smiselno poslušati glas srce, ki je glasnejši od vseh trendov.

Ženske so čudovita bitja. So pa tudi šibkejša bitja. Zato je pomembno, da jim vsakdo pomaga po svojih najboljših močeh.

Vsak lahko naredi en korak.

Naj bo december zares veseli december… radi se imejmo… pomagajmo si med seboj… 

Avtor: Rudi Kirar, 14.12.2019