Notranji glas

Če poslušate notranji glas in upoštevate notranji glas, boste delali, kar je dobro v božjih očeh. Včasih vam bo glas predlagal kaj nelogičnega, kar sprva ne bo prineslo želenih rezultatov, a sčasoma boste z upoštevam notranjega glasu, živeli optimalno najboljše.

 

Če poslušate notranji glas, ste mirni in srečni, prav tako pa imate sčasoma optimalno najboljše rezultate.

Kako lahko slišite svoj notranji glas, intuicijo, GOSPODA v sebi?

Nikoli si nisem mislil, ampak meni je najbolj pomagalo Sveto pismo. Ne podpiram Cerkve, ampak Sveto pismo, ko ga enkrat razumete, nima veze z religijo. Sveto pismo je knjiga o življenju in smrti, pri čemer je smrt takrat, kadar sledite zunanjim bogovom in življenje takrat, kadar sledite notranjemu Bogu.

Prav tako morate biti nujno dovolj časa sami s seboj, morda meditirate ali pa se enostavno sprehajate po naravi.

Sčasoma boste zaslišali glas v vas….

Notranji glas vam bo sčasoma povedal, kaj morate storiti, da bi živeli kvalitetno in uravnoteženo.

Prav tako boste lahko dobili konkretne ideje o tem, kako zaslužiti več denarja, kako spoznati nove ljudi in vse ostalo, kar vas zanima.

Ampak tokrat boste svoje cilje dosegali s srčno noto in ne zgolj z nekim površinskim zaletavanjem sem ter tja. Vsi plehki cilji vodijo človeka v evforijo, ampak tudi v depresijo. Le srčni cilji vodijo človeka po poteh srca. Pot je prijetna. Čeprav je težka in ni tako romantična, je vseeno lepa, realna, pristna, naravna, srčna.

Kdor si želi veliko denarja ali slave, je revež. Kdor si želi veliko ustvarjati, veliko dajati, biti obenem srčen, hvaležen, spoštljiv, bo živel bogato finančno in čustveno in slavno. Morda ne bo imel vsega bogastva in vse slave, vendar bo živel optimalno dobro.

Ne zasledujte praznih ali plehkih ciljev, ker vas bodo prazni cilji vodili v prazno življenje brez smisla.

Bodite zadovoljni s tem, kar imate, saj v nasprotnem primeru ne boste nikoli zadovoljni z ničemer in se boste zgolj inpulzivno zaletavali sem ter tja. Z zaletavanjem pa si lahko uničite življenje, porušite življenje.

Kdor ni zadovoljen s tem, da ima za jest in streho nad glavo in nekoga za objet, ne bo zadovoljen z nobenim dosežkom. Življenje bo vedno prazno. Celo tako se bo zgodilo, da bo oseba po zunanjem dosežku notranje še bolj nesrečna. Čaščenje zunanjih bogov je pekel.

V svetem pismu jasno piše, da je maksimum življenja to, da dobro jeste in pijete in se veselite.

Če dobro pomislite, je to res.

Vse ostale stvari, projekti, kariera, bi morale biti zgolj izražanje lasne kreativnosti, tega ne bi smeli jemati preveč resno.

Življenje mora imeti dušo. Bolj pomembno je, da nekoga vsak dan vsaj enkrat iskreno objamete, to daje polnost trenutku in živost življenju.

V drobnih stvareh se sreča skriva in ko cenite drobne stvari, boste uživali tudi v večjih stvareh.

Drobne stvari so objem, družina, zdravje itd. Če tako pogledate so drobne stvari v bistvu velike in obratno.

Naučili smo se, da dajemo velik poudarek na stvari, ki so zelo malo pomembne.

Ali je bolj pomembna svetovna inovacija ali iskren objem?

Pomislite, kje se pravo življenje skriva.

Ali je bolj pomembna meditacija in duhovna rast ali iskren poljub?

Pomislite, kje se pravo življenje skriva.

Če gremo še malce globlje… Družina je glavni smisel življenja.

Kako daleč stran od narave smo zašli? 

Zakaj si ne želimo priznati, da je to naša glavna želja? Po tem naše telo hrepeni, ampak nas je kar nekako sram.

Zato so ljudje cele dneve v službi, po službi delajo ostale manj pomembne stvari in zelo malo časa si vzamejo izključno in samo za negovanje družine.

Kaj govori notranji glas? Vsi smo si zelo podobni. Družina je na prvem mestu naših naravnih potreb. To je hrepenenje notranjega Boga. 

Zakaj torej častimo zunanje bogove?

Tako daleč od narave smo šli.

Objem…

Poljub…

Družina.

Življenje.

 

Zunanji bogovi so nas ukanili, nas vpeljali v skušnjavo, da nas je sram slediti notranjemu glasu, ki je precej bolj preprost in nemoderen, ampak toliko bolj naraven, srčen, živ, radosten. 

To sploh ne pomeni, da mora biti človek karierno manj uspešen. To samo pomeni, da človek posluša svoj notranji glas, ki mu bo verjetno med drugim povedal, da je družina vedno bila in vedno bo na prvem mestu. Iskreno na prvem mestu.

Poslušajte svoje srce. Ne znam dovolj poudariti pomembnosti napisanega. Čeprav vam srce ne bo prineslo instantnih rezultatov, vam bo prineslo najlepše rezultate in to precej kmalu. Zaupajte v svoje srce.

Želim vam prijeten vikend.

 

Avtor: Rudi Kirar, 8.2.2020