Nesramno bogati na jahti

Revni imajo popolnoma napačen pogled na bogastvo, zato ostajajo revni v glavi in v denarnici. Eni mislijo, da so bogati tisti, ki ne delajo pošteno ali da sedijo in uživajo na jahtah. Resnica pa je popolnoma drugačna. Nesramno bogati so tisti, ki največ dajejo. Bogataši se vozijo z jahtami in na jahtah večino časa delajo. Bogataši imajo v domovih bazene in fitnese zato, ker toliko delajo in jim je vsaka izgubljena minuta na fitnes dragocena. Cele dneve delajo, ker si želijo dajati. Nihče ne mara dela. Tako kot nihče ne mara treninga, ampak se prisilijo, saj si želijo dajati. Generalni direktor največjega slovenskega podjetja ima osebnega šoferja, pa ne zato, ker se sam ne bi želel voziti ali ker je ošaben, večina moških želi voziti svoj avtomobil, a on enostavno nima časa, saj je vsaka njegova minuta skrbno načrtovana. V avtomobilu ima kar dva računalnika, pa ne zato, da bi se hvalil z računalniki, ampak ker so preračunali, če mu en računalnik slučajno zmrzne, je to tako velik strošek za podjetje, da so mu raje vgradili dva računalnika. Ne hodi v hotele na pijačo zato, ker je visok, ampak zato, ker ima tam bolj mir, da se v miru in lepem ambientu pogovarja o tem, kako bo dajal (delal) še več.

Revni razmišljajo, kako bi čim več dobili za čim manj truda. Lepa dekleta mislijo, kako bodo prodala svoje telo nekemu bogatemu in jim ne bo potrebno nikoli več delati. To je dober način, kako lahko podjetnik propade, če dobi leno žensko. Zato imajo mnogi raje zgolj dekleta na klic. Vzamejo si telo. Potem pa odhitijo naprej delati.

Dajanje osrečuje, dokazano, znanstveno in statistično. Če ste usmerjeni v dajanje, ste usmerjeni v druge ljudi, v reševanje problemov drugih, zato vam drugi to vračajo z neko hvaležnostjo in z denarjem. 

Navade revnih so, da imajo čim lažjo službo, preživijo tistih osem ur čim bolj po liniji najmanjšega odpora, popoldne pa delajo nepomembne stvari, počivajo, ker so v bistvu tako nesrečni, nimajo nobenega smisla življenja, to je revno. Če takšni ljudje zadenejo na loteriji, si bodo kupili polno neumnosti, kot so avtomobili, vikendi, potovanja. Vse to so neumnosti, saj zunanje bogastvo ne osrečuje. Če pa bi počeli nekaj pomembnega, se osebno razvijali, pomagali drugim do boljšega življenja in bi to počeli npr. na vikendu ali na potovanju, bi njihovo življenje dobilo pravi smisel.

Revni gredo v gostilne in se pogovarjajo brezvezne stvari, opravljajo druge, govorijo o svojih problemih in se izgovarjajo.

Bogati gredo v gostilne in se pogovarjajo o viziji, kako pomagati čim večjemu številu ljudem (marketing), kako organizirati pomoč (vodenje, pravila) in kako dejansko pomagati (prodaja, izvedba). 

V petek zvečer si revni želijo gledati tv. Bogati pa si želijo čim več dajati. Mogoče vmes prav tako pogledajo kak film. A še pri izbiri filma se res potrudijo, da si ogledajo res najboljši film glede na njihovo trenutno razpoloženje. Spet želijo nekaj dati, sebi, bližnjim.

Mnogo moških razmišlja, kako naj osvojijo najlepše ženske. Zopet je ideja napačna. Razmišljajte, kako boste ženski nekaj dali, kar bi si ona želela. Čeprav vašega darila morda ne sprejme, ste vseeno v energiji dajanja in to bo začutila.

Danes sem gledal 10X konferenco v Las Vegasu (online prenos) kjer je predavala tudi generalna direktorica SPANX. Podjetje je naredilo pravo revolucijo iz področja spodnjega perila, vredno je milijarde. Rekla je, da je na prvem mestu miselnost (mindset) Ali razmišljate bogato ali revno? Ste dajalec ali jemalec? Rekla je, da si vzame mnogo časa, da je v osami in enostavno razmišlja. Počasi razmišlja. Počasi sestavlja sliko. Na drugem mestu so prioritete. Postavite si prioritete in delajte po vrstnem redu.

Dajanje vas naravno motivira, da lahko dajete cele dneve, čeprav morda vedno ne dobite povračila. Če ste naraven dajalec, dajte čim več. Pazite le, da se družite z ostalimi dajalci, saj boste sicer padli v brezno depresivnih, revnih, ki čakajo zgolj svojih pet minut slave in želijo živeti čim bolj v brezdelju. Ti ljudje so nesrečni. Ti ljudje vas bodo prepričali, da je bolje dajati malo. Gre za večina ljudi.

Kje najdejo bogati toliko motivacije za dajanje? Mislim, da se odgovor skriva v dajanju samem, želijo, da planet postane vsaj malce boljši. Morda si mislite, da je na trgu mnogo nezdravih produktov kot je npr. Coca-Cola in da ta veliko korporacija že ne misli dobro, a za to moramo razumeti kolektivno zavest. Trenutno je Coca-Cola še vedno najbolj priljubljena pijača na planetu. Tudi meni je všeč, pa se smatram za bolj zavestnega človeka. Gre za nekaj lepih trenutkov, ki ti da Coca-Cola, pa čeprav boš mogoče zaradi tega malo prej umrl. Pa kaj. Boš vsaj do takrat živel malce lepše. Vidite, podobno razmišlja na milijarde ljudi. Kdo bi jim zameril? Ljudje smo razsodniki. Coca-Cola je dobra, čeprav vsi vemo, da ni dobra. Polepša nam par trenutkov. Tako kot nam tudi drugi produkti polepšajo par trenutkov, dajo nam upanje, karkoli, lepa občutja.

Če prenašate na ljudi dobre občutke spet služite drugim, ste dajalec in zato ste tudi nagrajeni. Mislim, da je enostavno veliko delati, če ste v stanju dajanja. Gre za posebno miselnost bogatih. Za vzdrževanje te miselnosti morate narediti veliko. Družiti se morate SAMO z dajalci. Biti morate veliko časa sami. To morda ni tako težko, še težje je to uskladiti z družinskimi člani. Kaj če ste vi podjetni po duši in vaš partner ni? Moje mišljenje je, da se morata oba spremeniti v isti cilj, sicer odnos ne more funkcionirati. Prav tako pa vem, da se človek zelo težko spremeni, zato je bolje biti sam, kot pa v odnosu, kjer gre vsakdo v svojo smer.

Zavedati se moramo, da je vsak človek sam. Popolnoma sam. Vsi odnosi so namišljeni. Srečo boste imeli, če boste tu in tam spoznali koga, s katerim boste dihali isti cilj, pa še to se lahko cilji čez čas spremenijo. Zato ste sami. Tudi če imate družino, ste sami. Ta samota se spremeni v samostojnost, zato ste lahko boljši starš, boljši partner, boljši prijatelj, saj se zavedate, da morate biti močni, polni in v stanju dajanja.

Več kot dajete, bolj ste bogati.

Če vas je strah za denar, ste v pretiranem stanju sprejemanja, kar je narobe. Dajajte ljudem in cenite svoje delo. Imejte svojo ceno. Vendar se osredotočajte na dajanje. Tako boste imeli veliko. 

Česarkoli nimate, dajajte to, česar nimate. Ali nimate znanja? Dajajte znanje. Ko boste drugim dajali, se boste sami največ naučili. Ali nimate ljubezni? Dajajte drugim ljubezen. Ne pričakujte povračila. Le dajte ljubezen. Ker ste na vibraciji ljubezni, vam vesolje prinese ljudi, ki vibrirajo s podobno energijo ljubezni. Ali nimate denarja? Dajte drugim denar. To pomeni, da jim dajete neko korist. Gre za korist, ki je v njihovih očeh korist in ne samo v vaših. Pozabite nase in pomislite na druge. Coca-Cola to zagotovo dela. Vsi smo eno. V današnjem času in prostoru.

Ali ste lahko na nesramno bogati jahti? Seveda. Za to vam ni potrebno plačati niti centa. Zagotovo ne. Morda naredite eno lepo reklamo za prodajo določene jahte. Zagotovo vam bodo pustili, da dan preživite na tej jahti, da jo fotografirate, se obenem sproščate in uživate. Morda si mislite, da gre za trik in da to ni pravo bogastvo, da pravi bogataši, ki imajo velike jahte gor samo spijo in se sproščajo. Nič ne bi moglo biti dlje od resnice. Da so sploh lahko najeli ali kupili tako veliko jahto, morajo redno ustvarjati veliko vrednoti. Pa ne zato, ker jih motivira spanje na jahti – bodite sigurni, da ne. To razmišljajo reveži, temveč zato, da bi nekaj ustvarili, nekaj dali. Morda tako ne razmišljajo na zavestni ravni, ampak na podzavestni pa zagotovo. Želijo si biti sprememba v svetu in to spremembo ustvarjajo.

Mnogi ljudje, ki imajo velke jahte vseeno ne morejo privlačiti takšnih žensk, razen, če jih plačajo. Zakaj ne? Ker kljub svojemu bogastvu, se še vedno ne cenijo dovolj, še vedno nimajo izdelanega karakterja, ki bi lahko zabaval takšno žensko. Zato morajo plačevati ženske. Namreč, ženskam so privlačni moški, ki se dobro počutijo v svoji koži, ne glede na njihovo bogastvo. Res je, da imajo takšni moški ponavadi malo nadpovprečno denarja, kar je zgolj posledica a ni pravilo. 

Pravilo je dobra družba z dobrim karakterjem. Vsakdo si želi dobre družbe. Dobro preživeti prosti čas. Brez nakladanja. Čisto. Iskreno. Bodi to, kar si. Mnogi ne verjamejo, da to deluje, a lahko zagotovim, da zagotovo deluje. Gre za izjemno dajanje. Samega sebe. Mnogi si niti ne upajo biti to, kar so. Zato gre za največjo obliko dajanja v intimnih odnosih.

Real deal!

Vrnimo se na jahto…

Kaj bi pa vi počeli, če bi bili na nesramno bogati jahti? 

Verjetno bi se sončili, malce kopali, kaj dobrega prigriznili ali kaj dobrega spili, poslušali glasbo, si ogledali kak film, kaj dobrega prebrali… kaj pa bi počeli potem? Če ste tako kot večina, bi se verjetno malce skregali s partnerjem, pričeli razmišljati o njegovih ali svojih napakah in se pogrezali v razmišljanje o sebi (revna miselnost). Kaj pa če bi bili drugačni, s partnerjem ali prijateljem bi pričeli razmišljali, kako bosta spremenila svet na boljše, kako bosta več dala in kako bosta dajanje organizirala v tem trenutku… še vedno imate sonce, morje, jahto, prigrizke in čudovit ambient, a prekrasen ambient dodate noto dajanja, kar spremeni vaše življenje v pravo pravljico.

Kaj hitro pa ugotovite, da potrebujete za dajanje mnogo samozavesti, saj boste v nasprotnem primeru preveč trpeli, ko boste ljudem dajali in jim skušali približati svoj pogled.

Kaj hitro ugotovite, da potrebujete za dajanje mnogo samovrednosti, saj boste sicer sabotirali svoj lastni uspeh, zato morate osebno rasti, razreševati svoja omejujoča prepričanja itd.

Kaj hitro ugotovite, da potrebujete za dajanje mnogo fizične in mentalne energije, zato morate redno trenirati, meditirati, poslušati pozitivno vsebino, se pravzaprav cele dneve izpopolnjevati, da ste na visoki vibraciji. Kar pa ne vključuje popivanja, gledanja nepomembnih tv serij in ostalih nizkih vsebin, ki vam nižajo vašo vibracijo.

Mnogi ljudje, ki dosežejo prvi večji uspeh, se morda preselijo na luksuzno lokacijo, postanejo izredno razočarani. Ali je to zares vse? Življenje je res beda. 

Res je. Življenje je beda, ko je človek reven in živi v majhnem stanovanju. Življenje pa postane resnično bedno, ko se človek preseli na luksuzno lokacijo, v veliko stanovanje in nenadoma opazi, da je v sebi še vedno popolnoma nesrečen. Seveda, ker ni dojel bogastva. Menil je, da je bogastvo zunanje (o tem govorijo vsi) a gre za notranjo naravnanost. Več kot daš, več imaš. Ampak predvsem… Več kot daš, bolj si srečen. Tako vesolje funkcionira. Vsi smo eno. Če daješ svojemu bratu ali svoji sestri se počutiš enako, kot če bi dal sebi. Vedno dajemo. Zato je biti med štirimi stenami najslabše, saj nikomur nič ne koristimo. Četudi nekomu pošljemo klasično pošto, smo vseeno mogli plačati znamko in kupiti kuverto, se potruditi, zato smo naredili določeno korist nekomu na Pošti. Da, verjetno ne razmišljate tako. Večina ljudi ne in večina ljudi ne dojame pravega bogastva. Bogastvo je dajanje, prispevanje družbi, sprejemanje družbe takšne, kakršna je, na tem nivoju. Ne gre za neumno besedno igro, ampak za čisto fizično, trdno realnost. Sreča se skriva v dajanju.

Če želite dajati, se boste soočali z raznimi težavami na poti. Rešitev je, da se osredotočate na dajanje, premagujete težave v namen prispevanja ljudem in čim bolj pozabite nase. Delajte po svojem tempu, seveda, a bodite dajalec.

Časi jemanja so minili. Danes Zemlja nagradi tiste, ki dajejo s poslanstvom, z namenom izboljševanja planeta. Že vsaka manjša sprememba vas lahko notranje in zunanje nagradi. Ampak imejte iskren namen, čeprav so vaše usluge morda majhne, je vaš iskren namen velik. To vam daje gorivo in neomejeno motivacijo. 

Bogati gradijo.

Srednji vzdržujejo.

Revni rušijo.

 

Razlog, da tako malo ljudi pozna skrivnost bogastva je, da je večina ljudi na nivoju strahu pred čustveno in finančno smrtjo. Delajo zato, da preživijo čustveno in finančno, ker so znotraj tako revni, prazni. Rešitev je, da življenje posvetijo notranjemu bogastvu. Šele ko se počutijo odlično večino časa, čeprav nimajo nič, so tako polni, da lahko pričnejo iskreno dajati. Zveni smiselno?

Tehnik je mnogo… treba je pa delat… posvetiti življenje osebni rasti.

Pred leti sva s prijateljem testirala en produkt, inovacijo. Ideja je bila, če bi kdaj imel otroka, bi želel, da je izpostavljen samo dobrim novicam, tako bi zrasel zelo pozitiven in samozavesten, privlačil bi k sebi dobre stvari. Moja ideja je bila, da bi mu dal na glavo nekakšno čelado in v čeladi bi se predvajale pozitivne afirmacije. No, morda je čelada res nepraktična a zamisel je dobra. Cele dneve poslušati samo dobre informacije, pozitivne afirmacije.Posnel sem svoje lastne afirmacije in jih poslušal celo noč (subliminalno) in tudi podnevi. Rezultat? Zelo kmalu sem v svoje življenje privlačil konkretne, oprijemljive rezultate. Ko sem bil ponovno na vrhuncu, sem nehal poslušati. Zakaj? Šele zdaj vem zakaj. Če nimate dovolj dobre samopodobe in samovrednosti, se boste pričeli podzavestno sabotirati vedno, ko dosežete malce večji uspeh, zato boste svoj uspeh sabotirali in padli zopet nizko, saj bo to vibriralo z vašo samopodobo na podzavestni ravni.

Kako rešitev pa samopodobo? Obstaja veliko tehnik… ni enostavno… zopet, življenje morate temu posvetiti. Vzorci iz otroštva so tako močni, da se lahko vlečejo več generacij, da se zgodi napredek. Če želite biti ta sprememba, morate delati na tem – aktivno. Več ur dnevno. S tem ne mislim delo, ampak konkretne vaje in testiranje spremembe v praksi.

Vidite, sploh ne gre za jahte. Lahko si pričarate bogato vzdušje doma, ob svečah, ob najboljšemu filmu in ob ljubečem partnerju, pa boste doživeli nepozabno, vročo noč. Pogoj za to je, da ste v stanju dajanja, zato pa morate biti najprej sami notranje polni. Prav tako morate imeti o sebi tako dobro mnenje, da si takšno bogastvo zaslužite, sicer boste našli razloge, zakaj je vaše bogastvo dejansko revščina, ne boste hvaležni, zato boste bogastvo izgubili in se potem tolkli po glavi.

Bogastvo je prijaznost. 

Bogastvo je nežnost. 

Bogastvo je objem.

Bogastvo je ljubezen.

Bogastvo je prijateljstvo.

Bogastvo je skupen cilj, skupne vrednote.

Bogastvo je skupna večerja.

Bogastvo je romantika.

Bogastvo je ustvarjanje.

 

Vse to je BREZPLAČNO, vse to dobite za 0,00 EUR.

Zakaj ne bi torej vsega tega bogastva dajali drugim?

Ali mislite, da se ne bo našel nihče, ki vam ne bi vrnil?

Ajoj, zagotovo obstaja.

 

Na zgornji fotografiji je morje, ki ga revni sploh niso opazili. Ali ste razmišljali, kako bi morju dali kakšno vrednost? Ali boste pripomogli morju, da bodo v morje odlagali manj odpadkov? Naredite čistilno akcijo ali pa se vsaj udeležite akcije. Tako boste pomagali morju. To je dajanje bogastva. Ali mislite, da ne boste dobili brezplačnega sponzorskega prenočišča na morju? Bodite sigurni, da ga boste, če boste za svojo idejo (dajanje) povedali dovolj velikemu številu ljudi. Da, veliko jih bo reklo, da je vaša ideja neumna, a našli se bodo ljudje, ki bodo razumeli vašo idejo o dajanju. Važno je, da gre za dajanje.

Na zgornji fotografiji je ograja luksuzne jahte, a revni ograje sploh niso opazili. Ali ste razmišljali, kako bi jahti dali kakšno vrednost? Lahko jo očistite. Če ste čistilec jahte, boste veliko na jahti. Kaj če bi šli do vseh lastnikov jaht in jim ponudili brezplačno čiščenje jahte, v zameno, da eno popoldne poležavate na jahti? Ali pa če pomagate prodati jahto tistim, ki ne najdejo kupca? Morda naredite eno dobro fotografijo? Karkoli, samo dajajte. Čim večim povejte za vašo idejo dajanja. Veliko ljudi vam bo reklo, da je ideja neumna, a eni jo bodo kupil.

Na zgornji fotografiji je tudi seksi ženska z lepo ritko. Revni so opazili to, bogati pa so opazili, kaj lahko dajo tej lepi ritki? Kaj ta ritka potrebuje? Ne potrebuje jahte, saj na jahte že je. Morda potrebuje dober pogovor. Pa ne o ritki, saj njeno ritko gledajo vsi reveži, to je tako zelo dolgočasno. Ne bodite revež in ne glejte ritke, ampak glejte žensko, glejte osebo, ki ima čustva, strahove, želje, hrepenenja, prisluhnite ji, pogovarjajte se  z njo, kot s človekom. Pričarajte ji najlepše popoldne kjerkoli že ste. Če boste opravili to nalogo, verjemite, da bo tiste kopalke do polnoči odvrgla. No, morda se boste morali malce potruditi, a verjemite, dobro se z dobrim vrača. Nikakor ne bodite jemalec, ampak dajalec in bogastvo vam bo navrženo. Če ne od prve, pa od druge.

Jaz bi ženski na fotografiji najprej dejal, če želi doživeti najboljši dan v njenem življenju, naj se najprej malce zakrije in spodobno obleče. Morda zveni noro a jaz bi to res rekel. Sem že rekel. Nikoli se ne bi osredotočal najprej na prejemanje, ampak najprej na dajanje. Ta ženska je pobrala že dovolj pogledov, ne glejte je kot objekt. Spoznajte jo kot dušo. Da pa to iskreno lahko tako mislite, rabite pa ogromno duhovne in osebne rasti, sicer vam bodo hormoni podivjali ob pogledu na takšno osebo. Dajte takšni ženski to, kar potrebuje. Potrebuje, da bi jo končno nekdo obravnaval kot normalnega človeka, ki prdi in serje. Da, prav ste prebrali. Če ste sposobni videti skozi njeno telo v njeno srce in zdržati v njenem srcu vsaj en dan, verjemite, da boste dobili tudi to, kar si želi vaše telo.

Mnogi ne vidijo smisla meditacije in duhovne rasti. Evo, to je fizični smisel. Zlahka boste dobili najlepša dekleta. Zlahka boste dobili to, česar ne morejo dobiti niti mnogi gospodje z jahtami, vsaj ne brez plačila.

Smisel tega članka ni, da dajanje jemljete kot nekakšen trik, saj v tem primeru ne bo delovalo tako dobro. Smisel tega članka je osebna in duhovna rast.

Še malo, pa bo veseli december. Tako močno se že veselim decembra. Vroče bo. Kopalke imam že pripravljene.

Avtor. Rudi Kirar, 29.11.2019