Moški ne more nič brez Boga

Presrečen sem, da sem spoznal obstoj Jezusa Kristusa, našega odrešenika. Vsak dan berem Sveto pismo, molim, ponavljam Svete besede in skušam biti boljši človek v smeri postave iz Svetega pisma. 

Ponos je prvi greh, ki ga je človek naredil. Bog je ustvaril angele. Lucifer je bil izredno lep, postal pa je ponosen, zato je menil, da lahko postane kot Bog in s tem ponosom se je ustvaril prvi greh, satanizem, ki vlada svetu vse do danes.

Odvrzite ponos. Vsi smo božji otroci.

Hierarhija, vrstni red:

  1. Bog
  2. Jezus Kristus
  3. Moški
  4. Ženska
  5. Vse ostalo

 

Moški je res nad žensko, a moški je brez Jezusa Kristusa, Svetega Duha in Boga nezmožen narediti nič.

Lahko sledite Bogu ali hudiču. Nimate tretje izbire.

Včeraj sem nekaj delal, nato sem izgubil voljo, postalo me je strah moje demotivacije, izbral sem hudiča, saj je strah in upiranje hudičevo. Kasneje sem molil in dobil močan nauk.

Če ni božje volje, ne morem storiti nič.

Na silo ne gre.

Odločil sem se, da bom sledil Gospodu, v katerega verujem, katerega zelo jasno vidim, čutim. Gospod mi bo dal vse, kar potrebujem.

Od živali se lahko veliko naučimo. Živali sledijo gospodu. Žival ima vedno dovolj za jest in vse ostalo, kar potrebuje.

Gospod ve bolje za nas, kakor vemo sami, zato moramo odvreči ponos in častiti Njega.

Kdor skrbi za jutri, sledi hudiču, saj je kakršnakoli skrb od hudiča. Vera v Gospoda in  vera, da bo in poskrbel za naš jutri, je Božja. 

Ali se ptice na nebu obremenjujejo s tem, kaj bo jutri? Ne. Svobodno letajo po nebu, saj jim je nebo dano od Njega.

Marsikaj nam Bog daje, misli, ideje in konkretne stvari, vendar se upiramo danemu, smo preponosni in mislimo, da sami bolje vemo.

Kolikokrat smo žalostni, ker se nam ena priložnost izmuzne? To je znak čaščenja hudiča. Verjeti moramo, da Bog bolje ve za nas, kakor mi vemo zase.

Vse pride ob svojem času kar mora priti. Ni izgovor ali utopično verovanje. Berite Sveto pismo in postalo vam bo jasno.

Njegovi otroci smo. Samo slab oče da otroku čokolado vedno, ko si otrok zaželi čokolade. Na tak način si bo sčasoma uničil zobe.

Njegovi otroci smo. Otroci narave, širšega, višjega obličja. Nismo Bog, nismo celo vesolje. Majhni otroci smo.

Odlomek iz SP:

9 Nekaterim, ki so zaupali vase, da so pravični, in so zaničevali druge, je povedal tole priliko: 10 »Dva človeka sta šla v tempelj molit: eden je bil farizej, drugi cestninar. 11 Farizej se je postavil in pri sebi molil takóle: ›Bog, zahvaljujem se ti, da nisem kakor drugi ljudje: grabežljivci, krivičniki, prešuštniki ali tudi kakor ta cestninar. 12 Postim se dvakrat na teden in desetino dajem od vsega, kar dobim.‹ 13 Cestninar pa je stal daleč proč in še oči ni hotel vzdigniti proti nebu, ampak se je tolkel po prsih in govoril: ›Bog, bodi milostljiv meni grešniku!‹ 14 Povem vam, ta je šel opravičen domov, oni pa ne; kajti vsak, kdor se povišuje, bo ponižan, in kdor se ponižuje, bo povišan.«

Mogoče je vredno še tole prebrati: Kdor ne sprejme Božjega kraljestva kakor otrok, nikakor ne pride vanj.«

Verjeti morate na slepo, saj boste le tako sčasoma videli pravo luč, ki nikakor ne bo placebo efekt, ampak najvišja resnica.

»Kaj hočeš, da ti storim?« Dejal je: »Gospod, da bi spregledal.« 42 Jezus mu je rekel: »Spreglej! Tvoja vera te je rešila.« 43 In pri priči je spregledal. Šel je za njim in slavil Boga. Vse ljudstvo, ki je to videlo, je hvalilo Boga.

Slaviti Boga je enostavno. Zdaj slavite vse hudičevo (denar, slava…) potem boste slavili Boga po Jezusu, ki je edina pot.

Mimogrede, mnogi Kristjani so silno bogati in uspešni, ampak delajo samo z ljubeznijo in s Svetim Duhom. Če ne čutijo tega, NE delajo, torej so delo prepustili Jezusu. To ne pomeni, da boste tudi vi bogati, verjetno pa boste tudi finančno živeli nadpovprečno, saj Gospod ve, kaj potrebujete in koliko potrebujete.

Ko boste odvrgli svoje sebične želje, bo Bog navrgel zlata okoli vas in to zlato bo prišlo po Svetem duhu in ne po hudiču.

»Blagoslovljen kralj,
ki prihaja v Gospodovem imenu!
V nebesih mir
in slava na višavah!«

Vse, kar delate v Gospodovem imenu, to pomeni, da kličete njegovo ime med tem opravilom, bo blagoslovljeno.

Prišli boste v dimenzijo miru. Slavite ta mir, to slavo, ta nebesa.

Nebesa lahko doživite že zdaj.

 

Moja hiša naj bo hiša molitve,
vi pa ste iz nje naredili razbojniško jamo.«

Božji molijo in pridejo v božje kraljestvo ma duhovnem in na fizičnem nivoju. Hudičevi preračunljivo trgujejo z ostalimi hudičevimi, da bi dosegli človeško oblast.

Slava Jezusu Kristusu, edinemu Božjemu sinu.

Avtor: Rudi Kirar, 19.3.2020