L**

Vauuu, kako je en znanec napisal: Kako sem včasih mislil, da sem sam, ampak je v bistvu vse eno. Kako sem včasih mislil, da iščem eno dobro idejo, ampak je vsaka ideja, ki pride dobra. Kako sem včasih mislil, da sem pomemben ali da moje mišljenje šteje, ampak vidim, kako ima lahko vsakdo svoje mišljenje. Kako sem včasih mislil, da je težko preživeti, zdaj vidim, kako je vsakomur težko preživeti vsak trenutek. Kako sem včasih mislil, da vse rešim z odhodom. Zdaj vidim, da je pri odhodu šele začetek. Vsi se borimo. Čisto vsi. Mater, čisto vsi. Preživeti en, samcat, mali, dan. Pa tudi zdaj vidim, kako vsakdo naredi toliko, kolikor pač zmore v tistem trenutku. Še nikoli ni nihče naredil manj, kot bi lahko. Zato se ne mi nihče smel nikoli norčevati iz nikogar, saj je vsakdo naredil maksimum, kar je lahko naredil. Vsi smo zelo majhni delci velikega vesolja. Kako ego umre? Eni mislijo, da moraš opazovati dihanje… morda ja… toliko časa, da ti postane jasno…Vse, kar ti dihaš, dihajo tudi drugi. Vse, kar ti misliš, mislijo tudi drugi. Vse, kar ti sanjaš, sanjajo tudi drugi. Zakaj si kaj posebnega? Nisi. Majhen si. Zelo majhen in v spoznanju tega se skriva velika resnica. Kako živeti od zdaj naprej? Tako, da delaš z vsakomur, kakor bi si želel, da on dela s teboj. Ker v bistvu smo vsi zelo, zelo povezani. Kaj lahko človek prispeva svetu? Karkoli dobrega. Vsakdo ima kaj dobrega, kar lahko deli z drugimi. 

Pravijo, da upanje umre zadnje. Mislim, da ego umre zadnji. Šele ko ugotovimo, da skrivnosti velikih sploh ne obstajajo več, ker smo vsi del enega velikega organizma, odvisno iz katere perspektive pogledamo ta organizem.

Včasih sem bil introvertiran. Danes je vseeno. Včasih mi je bilo težko se vstati in narediti nekaj. Zdaj vidim, kako je vesolje en organizem in jaz sem en mikro delec v tem organizmu, ki daje nekaj dobrega drugemu delcu v tem velike organizmu. 

To je dragoceno znanje, a veliko ljudi nima poguma, da vstopi v stanje brez ega. V letih meditacije in joge nisem doživel nič takšnega kot sem doživel tokrat. Ko se zjokaš vsemu in ko obžaluješ vse, vidiš, da je vesolje tako milostljivo, da ti daje nove in nove priložnosti za rast, za razvoj, za razcvet.

Na trenutke mi je bilo tako hudo, da sem mislil, da bom znorel, ampak v drugem trenutku sem videl, da je to vesolje, ki se igra. Več kot širiš dobrote, več dobrote boš prejel. 

Včasih nisem razumel, zakaj bi se vstal in delal? Danes vidim, kako majhni smo vsi. Če si vsaj malce pomagamo in si vsaj malce polepšamo vsak trenutek, bomo vsi bolje živeli.

Nekaj časa sem se bal, kaj to pomeni, če izgubiš ego. Ko vidiš, da nikoli nisi bil, ampak se igraš teh trenutkih sreče.

Veliki ljudje se bolj zavedajo enosti, zato podpirajo ljubezen drug, do drugega.

Vedno je dovolj denarja za tiste, ki so pripravljeni iti na kolena in se zjokati pred vsakim, ki ga je kadarkoli prizadel. 

Vedno je dovolj seksa za tiste, ki so pripravljeni častiti vsako telo.

Vedno je širitev podjetja takrat, ko se čuti ljubezen, kako se pretaka med ljudmi.

Kdaj človek izgubi malce ega? Takrat, ko gre malce v svet in malce sebe razda drugim. Šele takrat vidi, da je malce bolj srečen in da so tudi drugi okoli njega malce bolj srečni in da si pravzaprav vsi želijo isto, kar si je tudi sam želel. Vsak, ki se skriva za štiri stene, ga je sram sebe, a v bistvu smo vsi čisto isti, imamo vsi iste čudnosti, iste napake, iste zadrege, ista obžalovanja, a prav tako smo dali vedno, v vsakem trenutku vse, kar smo zmogli. Tako je tudi prav. To je dovolj. 

Kdor se boji, da bo ostal brez denarja, naj vidi, kako imajo vsi ostali iste probleme in pomaga prvemu, ki je pomoči potreben. Kdor se boji, da bi dvignil telefon, na drugi strani je nekdo, ki se boji poklicati. Vse je vesolje, ki samega sebe preizkuša na različnih nivojih. Če želite imeti najmanj ega, vi pokličite, čeprav ste zavrnjeni, boste videli, da vesolje samega sebe zavrne, zato, da bi dojelo občutke zavrnitve. Vse je tako nedolžno lepo. Nikoli še ni nihče živel, ki bi želel komu kaj slabega. Vsakdo odreagira, kakor le najbolje ve v tistem trenutku.

Kdor se boji, da bo ostal brez ljubezni, naj vidi, kako se vsi bojijo okoli njega, da bi ostali brez ljubezni, zato skuša dati vsakomur vsak dan vsaj malo ljubezni. Ta bo bil konec dneva obdan z ljubeznijo. 

Včasih sem mislil, da da moram biti zelo velik, da bi dosegel vsaj malo. Danes vidim, da moram biti majhen, da bi dosegel veliko, ampak tudi to ni pravi izraz. Ko je človek majhen, vidi potrebe drugih, vidi, da smo vsi en organizem, ki diha skupaj, zelo ponižno sprejme vsak trenutek in skuša iz vsakega trenutka narediti maksimum dobrega za druge.

Zakaj dobrega za druge? Ker smo vsi eno. Ali se ti ne da vstati in iti v službo? Poglej 7 milijard enakih. Te je strah, kako boš plačal vse stroške? Poglej 7 milijard enakih. Nimaš nobene motivacije po delu? Poglej 7 milijard enakih. Šele ko vidiš, kako majhen, lahko pričneš dajati nekaj dobrega planetu.

Zakaj moraš dati čim več dobrega planetu? Ker planet si ti .Ne daješ zato, da bi bil velik. Daješ zato, ker vidiš, kako smo vsi majhni. Vsakdo mora ugotoviti kako je majhen. Vsakdo si želi čim bolje preživeti vsak trenutek in to si želi vsakdo.

Ali ste introvertirani? Vsi so introvertirani. Vsakdo si želi biti bolj zase. Tisti, ki pa vidijo, da je vse eno, so veliko med ljudmi, dajejo, sprejemajo, ustvarjajo dobre trenutke. Zakaj dobre? Ker če ustvarjajo slabe trenutke, ustvarjajo slabe tudi zase.

Kako doživeti izkušnjo enosti? Ego mora umreti. Kaj to pomeni? To pomeni, da tvoji problemi niso tako veliki. Tvoji problemi so zgolj problemi velikega organizma, ki se v tem trenutku vidi kot nekdo s tem problemom. Vidiš, kako vsakdo trpi? Popolnoma vsak človek trpi. Ali čutiš trpljenje 7 milijard ljudi? Če čutiš to trpljenje, boš 24 ur dnevno motiviran, da pomagaš ljudem, ker boš videl, kako vsi močno trpijo, močno, močno in si želijo samo en mali trenutek ljubezni. Ko bi ljudje le vedeli, da je vse eno.

Ko bi berač le vedel, kako težko je biti berač, takrat bi se zjokal do konca in drugemu pomagal s prijaznim klepetom, tretji bi prišel, bi mu morda ponudil službo, četrti bi mu morda ponudil začasno prenočišče itd. Zakaj bi se to tako odvijalo? Ker je del velikega organizma, ki si daje in jemlje med seboj.

Berač je samo tisti, ki ne mara ljudi, svojih bratov in sester, zato ne želi imeti z njimi opravka, v bistvu pa je vsakdo del organizma. Koliko stane nekoga, če se nasmehne drugemu in mu zaželi lep dan. Da, vsakdo si to želi. Vsakdo je tako majhen, da mu polepša dan že samo, če se mu nekdo nasmehne. Da, vsi smo tako majhni in nebogljeni. Vsakomur pomeni ena drobna pozornost.

Katero smer izbrati v življenju? Vsakdo lahko naredi samo en mali korakec. Tako majhen je vsakdo. Vsakdo pa lahko naredi en mali korakec danes..

Dimenzije ljubezni, ki jih malo spozna, so dostopne vsakomur.

Imejte se radi. Tole življenje je kratko. 

Lepo preživite prvi decembrski vikend in spoznajte, da se sreča skrivanju v dajanju sreče drugim….

7.12.2019